Mindfulness Studio Weert en Breda  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Mindful Weert Walk

Derde zondagochtend van de maand*

Doe mee met de Mindful Weert Walk en ervaar rust en ruimte in de groenste regio van de wereld: Weert en omgeving. Letterlijk en figuurlijk. Met mindful wandelen in de Weerter regio fysiek en mentaal in beweging komen. Dat klinkt goed, nietwaar? En dat is het ook. Het is mogelijk op plezierige wijze lichaam en geest wat meer met elkaar in balans te brengen.

Wandelen in aandacht

De Mindful Weert Walk is een wandeling van ca. 3 km in 1,5 uur tijd, waarbij we ons ook echt bewust zijn van het feit dat we wandelen. Ofwel: wandelen in aandacht. Deze wandeling wordt zo nu en dan eens onderbroken voor een mindfulness meditatie oefening, mindful beweegoefening, ademhalingsoefening, gedicht of dat wat nodig of gewenst is op een specifiek moment. Dit gebeurt op laagdrempelige en toegankelijke wijze. We wandelen voor een belangrijk deel in stilte en iedere wandeling staat in het teken van een thema. Maar laat je verder vooral verrassen!

Genieten van het moment

Deze wandelingen zijn dus gebaseerd op mindfulness. Mindfulness staat voor leven met aandacht, zonder oordeel en in dit moment. Er wandelt dan ook een gecertificeerd en ervaren mindfulness trainer met je mee. Door meer in het 'hier en nu' te lopen en in de natuur te vertoeven, maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. Ont-moeten in een groep kan helend zijn. Ont-moeten in ontmoeting met mens en omgeving. En het is nog gezond voor je ook.

Mindful wandelen voor fysieke en mentale fitheid

Zonder prestatiedruk in de natuur wandelen ontspant. Het is natuurlijk ook een prachtige combi om heerlijk buiten aan je mentale fitheid te "werken" aan de hand van o.m. mindfulness oefeningen.
Mindfulness gaat over opmerken wat er nu is, zonder er direct iets van te vinden of er een mening over te hebben. Dit kan best nog wel eens een uitdaging zijn en het mooie is dat de natuur je hierbij behulpzaam kan zijn. Maar de Mindful Weert Walk is bovenal een kwestie van zelf ervaren en ontdekken wat het voor je kan betekenen. 

Onbekend met mindfulness? Geen probleem!

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met de Mindful Weert Walk om zo te ervaren dat de het een laagdrempelige, veilige en effectieve manier is om je gezondheid en (mentale) fitheid te verbeteren. Wanneer je maar wilt. Geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Kennis van of ervaring met mindfulness is niet nodig. Je aanmelden voor deze activiteit is wel nodig i.v.m. de maximale groepsgrootte. Dit kan door een mail met vermelding van je naam en de wandeldatum te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Niet in de maanden juli en augustus en op feestdagen. Raadpleeg vooraf ook altijd even de agenda op de website voor de eerstvolgende wandeldatum: www.sveavita.nl/agenda

Praktische informatie
Mindful Weert Walk

  • Startpunt: Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man, Weert
  • Data: maandelijks 3e zondagochtend; check vooraf altijd even de agenda op de website

  • Tijdsduur: van 09.30 uur tot 11.00 uur

  • Wanneer niet: bij extreem weer

  • Kosten: € 8,- per keer, vooraf over te maken

  • Max. 10 personen, dus wel even vooraf aanmelden

Meer informatie over de Mindfulness Weert Walk?

Bel of mail gerust indien je ook een keer de Mindful Weert Walk wilt ervaren of informatie wenst over een van onze andere mindfulness activiteiten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51088944.

 

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Privacy Zeker

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!