Mindfulness Studio Weert  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Rust roest niet op een stiltedag

mindfulness stiltedag

Het duurt niet lang meer of de vakantieperiode breekt weer aan. Er zijn mensen die deze periode thuis doorbrengen en ook mensen die eropuit gaan. Mogelijk zoek je met anderen het nodige vertier of heb je juist behoefte aan tijd voor jezelf. Of misschien wel allebei. Het kan helpend zijn te beseffen dat er ook door het jaar heen mooie momenten zijn om tot rust te komen en de accu weer op te laden. Wie er dan behoefte aan heeft om eens met zichzelf op vakantie te gaan, kan dan kiezen voor deelname aan een stiltedag. Deze rust roest niet en de belangstelling hiervoor groeit.

Met jezelf op mini-retraite

Op zo’n stiltedag of mini-retraite laat je de dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn. Even een dag geen prikkels van buitenaf – zoals tv, social media, kranten, gesprekken – maar met zachte aandacht voor jezelf in het huidige moment zijn. Een dag waarop je alleen een afspraak met jezelf hebt. Een dag met jezelf en je ervaringen, zonder dat je iets anders hoeft te doen. Het is vanuit dit gewaarzijn dat er inzichten kunnen ontstaan. Voor velen een gelegenheid bij uitstek voor het opdoen van nieuwe, frisse energie of ter bezinning, inspiratie, motivatie…

Landelijke Dag van de Stilte

Een jaar of vijf jaar geleden is de laatste zondag van oktober uitgeroepen tot de landelijke Dag van de Stilte. Dit is de dag dat de wintertijd ingaat en we een uur extra hebben. Een uur dat met stilte kan worden gevuld.
Dit jaar (2018) valt deze dag op zondag 28 oktober en je bent dan van harte uitgenodigd om van 11.00 uur tot 12.00 uur een uur in stilte door te brengen. Alleen of samen met anderen. Met meer mensen tijd in stilte doorbrengen, kan ondersteunend zijn en meer diepgang aan de stilte geven. Het staat je natuurlijk altijd vrij om een ander of langer moment van stilte te kiezen.
Op en rond de Dag van de Stilte worden er landelijk diverse stilte-activiteiten georganiseerd. Je vindt ze onder andere op: www.dagvandestilte.nl/wat-doen-we/activiteiten.

28 oktober: Stiltedag op Landgoed Stokershorst (L)

SveaVita, Mindfulness Studio Weert organiseert regelmatig stiltedagen in Brabant en Limburg. Op prachtige locaties als voormalige kloosters.
Deze keer zijn we op Landgoed Stokershorst in Nederweert-Eind (L) te gast. Het maakt de dag extra speciaal om in de Kapel van het voormalig Klooster Stokershorst te ervaren dat er dan – en zeker tussen 11 en 12 uur – veel mensen in Nederland met elkaar in stilte verbonden zijn.

De dag begint om 09.45 uur en eindigt om circa 16.00 uur. Op deze prachtige plek op de grens van Brabant en Limburg krijg je wat meer en minder begeleide oefeningen uit de mindfulness aangeboden. En nog een beetje meer… Laat je vooral ook verrassen. Voor een vegetarische, biologische lunch wordt gezorgd. De eerste inschrijvingen zijn al binnen, maar er is nog plaats. Klik hier voor meer informatie. Warm Welkom!
Ik wens je deze zomer en op stiltemomenten mooie ervaringen toe.

Hartelijks, Irma

Mindfulnesstrainer voor groepen, individuen en op het werk in Zuid-Nederland.
 Gecertificeerd categorie 1 lid bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers VMBN, waardoor er vaak (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk is. Voor meer info: 06-51088944 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!