Mindfulness Studio Weert  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Klaar voor de start in 2019?

Over IVN en De Krang

Blog 2 over mijn deelname als mindfulnesstrainer en pelgrim aan de natuurgidsenopleiding (NGO) 2020-2021. Een opleiding van het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, georganiseerd en begeleid door IVN Regio Midden-Limburg.

Lees verder

Klaar voor de start in 2019?

Aanstormende natuurtalenten

Blog 1 over mijn deelname als mindfulnesstrainer en pelgrim aan de natuurgidsenopleiding (NGO) 2020-2021. Een opleiding van het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, georganiseerd en begeleid door IVN Regio Midden-Limburg.

Lees verder

Klaar voor de start in 2019?

Op de blaren zitten of lopen

Wandelen is heerlijk. Rustig fysiek in beweging zijn, is gezond en ontspannend. Er kan rust en ruimte ontstaan en lichaam en geest komen (weer) wat meer met elkaar in evenwicht. Hoe fijn is dat?! Met mindful wandelen rust en ruimte ervaren, daar hou ik ook wel van. Het is nog lekker laagdrempelig ook. Schoenen aan en naar buiten. En laat de groenste regio van de wereld – Weert en omstreken – dan aan mijn voeten liggen. Fantastisch... Totdat ik ineens een blaar opmerk. Wat nu?

Lees verder

Klaar voor de start in 2019?

De reis van het niet-weten

Het begon met een droom: een voetreis met z’n tweeën van Maastricht naar het Noorse Trondheim. Waarom niet naar Santiago? Gewoon omdat we – mijn man Jacko en ik – grote fans van Scandinavië zijn en Nidaros (oude naam voor Trondheim) naast Santiago, Rome en Jeruzalem één van de vier belangrijkste bedevaartsoorden tijdens de Middeleeuwen was. Op ons verlanglijstje stonden (a) het Pieterpad in Nederland, (b) Hærvejen in Denemarken en (c) het St. Olavspad in Noorwegen. Met Ostfriesland, Helgoland en Schleswig-Holstein in Duitsland als verbindingsstukken.

Lees verder

Walk of Wisdom

Walk of Wisdom

Kort voor Kerst besluiten mijn man en ik spontaan deze keer het nieuwe jaar eens in te wandelen. Zo gezegd en zo gedaan. Derde Kerstdag treinen we naar Nijmegen. We laten ons in de Stevenskerk als pelgrim in het grote boek inschrijven en starten met de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute. Een pad naar buiten en een pad naar binnen.Lees verder

Klaar voor de start in 2019?

Klaar voor de start in 2019?

Vorige week woonde ik de najaarsdag van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM) te Bunnik bij. ’s Ochtends werden we – een flinke groep mindfulnesstrainers – meteen lekker wakker geschud door Veronique Prins die een inspirerende workshop gaf. Veronique coacht ambitieuze coaches, therapeuten en trainers om succesvol te worden en blijven in hun eigen praktijk en doet dit op een bevlogen, no-nonsense manier.

Lees verder

Rust roest niet op stiltedag mindfulness

Rust roest niet op een stiltedag

Het duurt niet lang meer of de vakantieperiode breekt weer aan. Er zijn mensen die deze periode thuis doorbrengen en ook mensen die eropuit gaan. Mogelijk zoek je met anderen het nodige vertier of heb je juist behoefte aan tijd voor jezelf. Of misschien wel allebei. Het kan helpend zijn te beseffen dat er ook door het jaar heen mooie momenten zijn om tot rust te komen en de accu weer op te laden. Rust roest niet altijd.

Lees verder

'Mind your step' in Natuurlijk Weerterland

Op de laatste zondag van februari maakten mijn partner en ik een wandeling in het GrensPark Kempen-Broek. Dit park ligt op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant en kent een aardige variëteit aan landschappen.

Lees verder

De juiste mindfulness training en aanbieder kiezen Weert

De juiste mindfulnesstraining en aanbieder kiezen; checklist

Regelmatig vragen mensen mij waar ze op moeten letten bij het kiezen van een mindfulnesstraining en aanbieder. Een mooi onderwerp voor een blog! Het is namelijk nog niet zo eenvoudig een standaard antwoord op deze vraag te geven.

Lees verder
Weg van stress; rust en ruimte

Weg van stress: rust en ruimte

Mijn eerste blog. Best een stressvol momentje. Hoe te beginnen? Wellicht met mezelf gewoon eens even voor te stellen.
Ik werk al weer heel wat jaartjes met veel plezier als mindfulnesstrainer. Toen ik begon, zocht ik een handelsnaam die me op het lijf geschreven zou zijn en dat werd dus 'SveaVita'.

Lees verder
Privacy Zeker

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!