Mindful Weert Walk

Mindful Weert Walk

Doe mee met de Mindful Weert Walk en ervaar rust en ruimte in de groenste regio van de wereld: Weert en omgeving. Letterlijk en figuurlijk. Met mindful wandelen in de Weerter regio fysiek en mentaal in beweging komen. Dat klinkt goed, nietwaar? En dat is het ook. Het is mogelijk op plezierige wijze lichaam en geest wat meer met elkaar in balans te brengen.

mindfull wandelen weert

Wandelen in aandacht

De Mindful Weert Walk is een wandeling van ca. 3 km in 1,5 uur tijd, waarbij we ons ook echt bewust zijn van het feit dat we wandelen. Ofwel: wandelen in aandacht. Deze wandeling wordt zo nu en dan eens onderbroken voor een mindfulness meditatie oefening, mindful beweegoefening, ademhalingsoefening, gedicht of dat wat nodig of gewenst is op een specifiek moment. Dit gebeurt op laagdrempelige en toegankelijke wijze. We wandelen voor een belangrijk deel in stilte en iedere wandeling staat in het teken van een thema. Maar laat je verder vooral verrassen!

Genieten van het moment

Deze wandelingen zijn dus gebaseerd op mindfulness. Mindfulness staat voor leven met aandacht, zonder oordeel en in dit moment. Er wandelt een gecertificeerd en ervaren mindfulness trainer met je mee. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen en in de natuur te vertoeven, maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. Ont-moeten in een groep kan helend zijn. Ont-moeten in ontmoeting met mens en omgeving. En het is nog gezond voor je ook!

wandelen-weert-in-groep

Mindful wandelen voor fysieke en mentale fitheid

Zonder prestatiedruk in de natuur wandelen ontspant. Het is natuurlijk ook een prachtige combi om heerlijk buiten aan je mentale fitheid te “werken” aan de hand van o.m. mindfulness oefeningen.

Mindfulness gaat over opmerken wat er nu is, zonder er direct iets van te vinden of er een mening over te hebben. Dit kan best nog wel eens een uitdaging zijn en het mooie is dat de natuur je hierbij behulpzaam kan zijn. Maar de Mindful Weert Walk is bovenal een kwestie van zelf ervaren en ontdekken wat het voor je kan betekenen.

Onbekend met mindfulness? Geen probleem!

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met de Mindful Weert Walk om zo te ervaren dat het een laagdrempelige, veilige en effectieve manier is om je gezondheid en (mentale) fitheid te verbeteren. Wanneer je maar wilt. Geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar. Kennis van of ervaring met mindfulness is niet nodig.

Je aanmelden voor deze activiteit is wel nodig i.v.m. bepalen groepsgrootte. Klik op de button hieronder om je aan te melden.

De groepjes zijn (zeer) klein. We respecteren de richtlijnen van de Nederlandse overheid waar het gaat om corona.

Praktische informatie

Mindful Weert Walk

  • Op donderdagmiddag*; zie agenda
  • Tijd: van 13.30 uur tot circa 15.00 uur
  • Startpunt: wisselend in Weert en omgeving
  • Kosten: € 10,- p.p. per wandeling
  • Vooraf aanmelden en betalen

*Niet op nationale feestdagen, in juli/augustus en bij extreem weer.
Kijk vooraf ook altijd even in de agenda.

Scroll naar top