Wat is mindfulness?

Tot jezelf komen met mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen

Mindfulness staat volop in de belangstelling momenteel, maar wat is mindfulness nu eigenlijk? Welnu, bij mindfulness draait het vooral om opmerkzaamheid of aandacht. Aandacht voor wat er op dit specifieke moment is en zonder er een oordeel over te hebben. Het gaat hier om een vaardigheid die je kunt trainen. Een vaardigheid die je helpt beter of anders om te gaan met 'weersomstandigheden' in je leven als stress, chronische pijn of ander ongemak.

Aandachttraining; sta bewuster in het leven en leer (stress)patronen herkennen

Met een mindfulness training of aandachttraining train je jouw brein zodanig dat je bewuster in het leven komt te staan. Ook leer je jezelf en je automatische (stress)patronen beter kennen. Door uit de automatische piloot te stappen en eens te kijken naar wat er daadwerkelijk is, ontstaat er keuzevrijheid. Daardoor is het mogelijk negatieve spiralen te doorbreken. Je hebt immers niet altijd invloed op de gebeurtenissen die zich in je leven voordoen, maar je kunt wel zelf bepalen hoe je hiermee om kunt gaan.

Kortom: je ontwikkelt vaardigheden en ontdekt praktische tools om met meer ontspanning, innerlijke rust en zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan.

Stressreductie- en ontspanningsprogramma

Jon Kabat-Zinn, die het originele stressreductie- en ontspanningsprogramma van acht weken (MBSR) ontwikkelde, zegt hier zelf heel treffend over:
“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.”

En niet onbelangrijk: dat het werkt is nog wetenschappelijk bewezen ook! Mindfulness kan helend zijn voor mensen die veel piekeren, last hebben van stress of een burn-out. Mindfulness heeft een bewezen gunstig effect op lichaam en geest.

wat is mindfulness

wat is mindfulness weert

 

 

 

 

Mindfulness helpt je

  • bewuster in het leven en werk te staan
  • niet alleen naar je hoofd, maar ook naar je hart te luisteren
  • meer rust, ruimte en ontspanning te ervaren
  • (weer) meer met jezelf in verbinding te komen waardoor je zelfvertrouwen toeneemt
  • beter om te gaan met lastige emoties als stress gerelateerde klachten

Wat is mindfulness Weert

Ervaar je graag zelf eens wat mindfulness is of mogelijk voor je kan betekenen? Woon dan een workshop mindfulness van SveaVita in Breda of Weert bij. Van harte uitgenodigd!

Raadpleeg hier de volledige mindfulness agenda.

Aanvraagformulier

Stuur een kopie naar mijn eigen email adres