Klaar voor de start in 2019?

Mindfulness Weert goed begin

Vorige week woonde ik de najaarsdag van de Vereniging Voor Mindfulness (VVM) te Bunnik bij. ’s Ochtends werden we – een flinke groep mindfulnesstrainers – meteen lekker wakker geschud door Veronique Prins die een inspirerende workshop gaf. Veronique coacht ambitieuze coaches, therapeuten en trainers om succesvol te worden en blijven in hun eigen praktijk en doet dit op een bevlogen, no-nonsense manier. Het was dan ook een niet mis te verstane oproep om als je in 2019 succesvol wilt zijn, nu uit de startblokken te komen. Uiteraard is het daarbij aan jezelf om eerst te bepalen wat je onder het brede begrip “succesvol” verstaat.

Bezint eer ge begint…

Nu is het natuurlijk niet alleen aan coaches, therapeuten en trainers om regelmatig de balans eens op te maken en doelen of wensen te heroverwegen en eventueel bij te stellen. Veel mensen vinden het plezierig en verhelderend om eens even stil te staan bij de plek die ze momenteel in het leven innemen. Goede vragen daarbij zijn dan: wat ervaar ik? – wat vind ik? – wat voel ik? – wat doet dit met mij? Het kan dan zomaar zo zijn dat je je huidige situatie als prettig en helemaal oké ervaart. Het kan ook zijn dat je tot de ontdekking komt dat je iets in je leven wenst aan te passen of veranderen.

Deze decembermaand is zo’n gelegenheid bij uitstek om je persoonlijke en/of zakelijke doelen eens te overdenken en te herbevestigen of herdefiniëren. Dit maakt dat je niet op de automatische piloot, maar vanuit een of meerdere bewuste keuze(s) nieuwsgierig het jaar 2019 induikt.

Bekende en nieuwe wateren

Zelf heeft de najaarsdag van de VVM me weer eens doen beseffen hoe heerlijk ik het vind om, vanuit een fijne en ondersteunende thuisbasis, het werk te doen dat ik doe. Mindfulness staat daarin centraal en ik ga dan ook gewoon lekker door met het geven van trainingen en workshops aan particulieren in mijn woonplaats Weert en geboortestad Breda. Bedrijfstrainingen en -workshops bied ik al jaren landelijk aan en ook dit blijft onveranderd.

Voor de workshops geldt, dat ik daarvoor in 2019 o.m. het bordspel ‘mind your step – beleef mindfulness’ inzet. Een plezierig, leerzaam en opmerkelijk mindfulness bordspel dat ik onlangs samen met collega mindfulnesstrainer Caroline Holsbeek ontwikkelde.

Nieuw in het aanbod van mindfulnesstrainingen is, dat ik vanaf 2019 – naast de originele 8-weekse mindfulnesstraining – ook de 8-weekse aandachttraining mindfulness en dementie aanbied. Op mijn eigen locaties in Hartje Weert en Hartje Breda of op locatie.

En om in januari goed uit de startblokken te kunnen komen, heb ik inmiddels een behoorlijk aantal activiteiten voor het nieuwe jaar ingepland. Ik ben er klaar voor. Jij ook? Indien je nog niet zover bent, voel je vriendelijk uitgenodigd te bezinnen en beginnen.

Nieuwjaarsduik

Mogelijk ontdek je dan dat je handvatten kunt gebruiken om meer rust en ruimte in je leven te ervaren en/of beter om te leren gaan met stress, pijn, verdriet of ander ongemak. Dan is een 8-weekse mindfulnesstraining – een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde stressreductietraining – misschien wel iets voor jou. Het kan ook zomaar zo zijn, dat er iets anders nodig is. Duik op eigen-wijze het nieuwe jaar in.

Overigens ken ik mensen die op Nieuwjaarsdag letterlijk de sprong in de koude Noordzee wagen. Bbbrrrr… Dat is voor mij (nog) een brug te ver. Na een gezellig samenzijn met mijn gezin tijdens de Kerst, hoop ik samen met mijn man het jaar 2019 in te wandelen. Daarover later meer. Voor nu wens ik je mooie dagen en een gezond en gelukkig nieuw jaar toe.
Laat je verrassen en blijf je verwonderen…

Hartelijks,

Je mag dit bericht delen op:
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Over Irma de Bont

Over Irma de Bont

Irma werkt als zelfstandige onder de naam SveaVita.

VMBN-gecertificeerd mindfulnesstrainer en mindful natuurgids
co-creator van het bordspel “mind your step – beleef mindfulness”

Scroll naar top