Mindfulness Weert

Op weg naar een veerkrachtig en betekenisvol leven

Mindfulness Weert bewezen effectief voor stressreductie op de werkvloer

Leer (beter) omgaan met stress

Het aantal mensen met stress of stress gerelateerde klachten neemt toe. Werkstress is inmiddels beroepsziekte nummer één in Nederland. We “moeten” steeds meer in minder tijd en er is niet zelden sprake van een disbalans tussen werk en privé. Mede door de invloed van technologische ontwikkelingen – waaronder sociale media – staan we continue “aan”. Echter, de evolutie van onze hersenen verloopt beduidend langzamer dan die van de technische ontwikkelingen. Het kan bijna niet anders of stress ligt op de loer en het is dus niet zo gek dat werkgevers en werknemers in Weert en omgeving op zoek gaan naar een geschikte mindfulnesstraining.

SveaVita, Studio Mindfulness Weert biedt je handvatten om (beter) met werkdruk en stress om te leren gaan.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mindfulness training – ook wel bekend als stressreductie training of aandachttraining – effectief is als het gaat om het beter omgaan met stress, stress gerelateerde klachten, chronische pijn of ander ongemak.

ontstressen weert

Verbetering van kwaliteit van leven door Mindfulness Weert

Doorbreek patronen

Het is niet zo dat stress alleen maar voortkomt uit de werksituatie. Stress is een breed begrip. Mensen die te maken hebben met chronische pijn ervaren ook stress. Zo’n stressbron kan ook weer tot stressreacties leiden. Want hoe om te gaan met lichamelijke stress?

Daarnaast zijn er mensen die last krijgen van patronen die ze ontwikkeld hebben, bijvoorbeeld perfectionisten of mensen met faalangst of weinig zelfvertrouwen. 
Bij Mindfulness Weert gaat het vooral over bewuster ofwel aandachtiger in het leven staan.

Uit onderzoek blijkt – en veel mensen kunnen dit inmiddels beamen – dat een mindfulness training of stressreductietraining kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven. Met open ogen en open hart in het leven staan. Veerkrachtig en vol zelfvertrouwen. Dat gunnen de trainers van SveaVita, Studio Mindfulness Weert je. En natuurlijk ook hun streekgenoten in Weert en omgeving.

Mindfulness Weert voor positieve gezondheid

Alles en iedereen in verbinding met elkaar

Sinds het najaar van 2017 is het Actiecentrum Limburg Positief Gezond actief, een initiatief van stichting IPH in Utrecht. IPH wil mensen stimuleren het heft in eigen hand te nemen om een veerkrachtig en betekenisvol leven te kunnen leiden. Gezondheid vanuit een positieve invalshoek benaderd. Van klacht naar kracht.

beste mindfulnesstrainer weert

Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op ons gevoel van gezondheid. Het project Limburg Positief Gezond gaat uit van zes aandachtsgebieden:

  • lichaamsfuncties,
  • psychisch,
  • spiritueel,
  • kwaliteit van leven,
  • meedoen in de maatschappijen
  • dagelijks functioneren.

Op 10 november 2017 vond er een inspiratiesessie voor zorgprofessionals in Weert plaats en SveaVita, Studio Mindfulness Weert was daar bij. Mindfulness Weert past perfect in dit plaatje en raakt aan alle zes de aandachtsgebieden. Vanuit verbinding met jezelf met anderen en de omstandigheden in je leven in verbinding staan. Dat is belangrijk.

Je kunt leren aandachtiger of bewuster in het leven te staan. Als je dan met onverhoopte situaties – gebeurtenissen waarop je vaak geen invloed hebt – te maken krijgt, ben je wellicht in staat om een momentje van rust en ruimte te creëren en ervaren waardoor je een bewuste keuze kunt maken hoe hiermee om te gaan of hoe hier tegenaan te kijken. Van automatisch reageren op een situatie naar een situatie bewust beantwoorden. Hier valt nogal eens wat winst te behalen.

Met deze thema’s ga je aan de slag in een 8-weekse mindfulness- of stressreductietraining. Zo’n training leert je zelf richting te geven aan een veerkrachtiger en betekenisvoller leven.

SveaVita Mindfulness Studio Weert

Met mindfulness samen weer op weg

Irma de Bont van SveaVita start deze originele 8-weekse mindfulnesstraining regelmatig op in hartje Weert: Cwartier – Unit 107, Beekstraat 54.

Ook biedt zij specialisatietrainingen aan als: mindfulness@workplace, mindfulness in communicatie, mindfulness en eten, mindfulness en omgaan met narcisme, vervolgtrainingen als (zelf)compassietrainingen…

Raadpleeg de agenda voor een actueel overzicht. Wil je meer informatie of staat jouw gewenste mindfulness training er niet bij?
Mail info@sveavita.nl of bel 06 51088944. Wij plannen regelmatig extra cursussen in bij voldoende deelnemers.

Twijfel je of mindfulness iets voor jou is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen?
Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

Aanmelden of meer informatie?

Vul dan het formulier in. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie terug.

Scroll naar top