Mindfulness Studio Weert  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Mindful

Zelf-Compassietraining

 • Home
 • Mindfulness
 • Mindful Zelf-Compassietraining

Introductie

Mindful Zelf-Compassietraining

De Mindful Zelf-Compassietraining is een praktische training voor het ontwikkelen van vaardigheden om mild en vriendelijk voor jezelf te zijn.

Zelfcompassie leert je stressvolle situaties te (h)erkennen en het lijden dat dit met zich meebrengt te verlichten. Mildheid en vriendelijkheid zijn kwaliteiten die hierbij zeer behulpzaam kunnen zijn.

Deze Mindful Zelf-Compassietraining kent drie pijlers:

 • liefdevolle vriendelijkheid
 • verbondenheid in de zin van gedeelde menselijkheid
 • mindfulness

Het is mogelijk deze training te volgen als vervolg op de mindfulnesstraining, maar dit is geen harde voorwaarde. Overleg gerust geheel vrijblijvend met ons of deze training aan je verwachtingen kan voldoen.

Verbondenheid

Mindfulness en Zelf-Compassie: een twee-eenheid

Mindfulness en (zelf)compassie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Waar bij mindfulness de vraag “Wat ervaar ik nu?” centraal staat, is dit bij zelfcompassie de vraag “Wat heb ik nu nodig?”.
Mindfulness zegt: “Open je voor je lijden met een liefdevol gewaar zijn.” terwijl zelfcompassie zegt: “Wees vriendelijk voor jezelf te midden van het lijden."
En zo vraagt mindfulness:  “Kun je ruimte maken voor die ervaring?”, waar zelfcompassie vraagt: “Kun je die ervaring – en jezelf – met compassie omarmen?”.

Dit zijn citaten van Kristin Neff die het verband tussen mindfulness en (zelf)compassie mooi duidelijk maken.

„Je kunt de golven niet stoppen,

maar je kunt wel leren surfen“

Jon Kabat-Zinn

Gecertificeerd VMBN categorie 1 Mindfulness trainer

De Mindful Zelf-Compassietraining van SveaVita

SveaVita, Mindfulness Studio Weert biedt de Mindful Self-Compassion (MSC) training van Kristin Neff en Christopher Germer aan. Kristin Neff is onderzoeker en pionier in het onderzoek naar zelfcompassie. Christopher Germer is klinisch psycholoog en heeft veel gedaan op het gebied van meditatie en psychotherapie. Kristin en Chris zijn de oprichters van het Amerikaanse Center of Mindful Self-Compassion van waaruit deze training internationaal wordt verbreid.

De trainer van SveaVita is gecertificeerd VMBN categorie 1 mindfulnesstrainer en volgde daarnaast ook de Mindful Self-Compassion Teaching Training van het Center of Mindful Self-Compassion te San Diego.

Praktische informatie Mindful Zelf-Compassietraining

De training telt 8 bijeenkomsten van circa 2,5 uur. Het is vooral een ervaringsgerichte training en dit betekent dat er veel geoefend wordt. Het advies daarbij is ook thuis te oefenen. Immers, oefening baart kunst.

Deze training is in groep of individueel te volgen. Indien je voor een groepstraining kiest, is het nog goed te weten dat wij altijd met kleine groepen werken (6 à 8 personen).

Praktische informatie
Mindful Zelf-Compassietraining

 • Start: donderdag 10 januari 2019

 • Tijd: van 19.15 uur tot 21.45 uur
 • Overige data: vervolg donderdagen

 • Kosten: € 375,00 incl. btw, materialen en deelname aan stiltedag
 • Locatie: Cwartier - Unit 326, Weert
Mindfulness Weert
Mindfulness op het werk

Mindful Zelf-Compassietraining

Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij zijn bereikbaar per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en telefonisch: 06 51088944.

 

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Aanvraagformulier

Aanvraagformulier

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!