Mindfulness en dementie

TANDEM-training

Introductie TANDEM-project

Training AaNdacht voor mensen met DEmentie en Mantelzorgers

TANDEM is een 8-weekse aandachttraining plus stiltebijeenkomst voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger(s).

Het TANDEM-project werd uitgevoerd en in 2018 afgerond aan de Universiteit van Maastricht, met steun van Stichting Alzheimer Nederland en de Fred Foundation. Het maakt onderdeel uit van de activiteiten van het Alzheimer Centrum Limburg. www.tandemproject.nl

SveaVita biedt deze 8-weekse TANDEM-training en de stiltebijeenkomst in de eigen mindfulness studio te Weert of op locatie aan.

mindfulness en dementie training
hoe omgaan met dementie weert

Over de TANDEM-training

Mindfulness en dementie

De TANDEM-training is er voor mensen met dementie in een vroege fase en hun mantelzorger(s). Het is een aandachttraining of mindfulnesstraining. Mindfulness gaat over opmerkzaamheid. Met deze training leer je met meer aandacht in het moment te zijn. Doelbewust, niet-oordelend en vriendelijk.

Mindfulness kan helpen anders om te gaan met moeilijke ervaringen in het leven, zoals veranderingen in de gezondheid, pijn of verdriet waardoor de kwaliteit van leven kan verbeteren. Uit recent onderzoek blijkt dat mindfulness een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger(s). Voor meer informatie: www.tandemproject.nl.

Mindfulness cursusinformatie Weert

Deze mindfulnesstraining of stressreductietraining in Weert bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van circa 2,5 uur en een stiltebijeenkomst. Het is een ervaringsgerichte training.

Een ervaren en gecertificeerde trainer van SveaVita biedt praktische aandacht-, beweeg- en meditatieoefeningen aan. Iedere bijeenkomst is er een thema aan bod waarbij je natuurlijk een woordje van uitleg krijgt. Dit maakt ook dat je begrijpt waarom je de oefeningen doet die je gaat doen.

Het is géén therapie en géén praatgroep. Er wordt niet inhoudelijk ingegaan op persoonlijke problematiek. Je traint je geest/de aandachtspier en koppelt (vrijblijvend) terug hoe het is om met meer aandacht te leven.

dementie helpen mindfulness weert


SveaVita geeft trainingen voor

  • groepen
  • doelgroepen
  • individuen
  • maatjes
  • organisaties

De trainingen vinden plaats in de mindfulness studio te Weert. De bedrijfstrainingen vinden landelijk in-company plaats of op een externe locatie. Wij respecteren de richtlijnen van de Nederlandse overheid als het gaat om corona. Voor meer informatie hierover: klik hier.

Zelf meenemen voor trainingen in de studio te Weert:
mondkapje, flesje water, yogamat, handdoek voor op yogamat, plaid of vest en evt. extra sokken en hoofdkussentje.

Het is mogelijk een tweedehandse, schone yogamat bij SveaVita te kopen voor € 10. Deelname op een stoel i.p.v. yogamat kan natuurlijk ook.

Kosten training mindfulness & dementie

Deelname aan deze 8-weekse groepstraining mindfulness en dementie plus stiltebijeenkomst kost € 250 p.p. Dit bedrag is inclusief werkboek en geluidsbestanden. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar of werkgever de cursuskosten geheel of gedeeltelijk.

Kosten individuele mindfulness training

Deelname aan een individuele mindfulnesstraining (8 bijeenkomsten van 1 uur) kost € 720 p.p.

Kosten bedrijfstraining mindfulness

Tarieven bedrijfstrainingen op aanvraag. Wij bieden trainingen naar keuze overigens off- en online aan.

8-weekse groepstraining mindfulness & dementie te Weert of op locatie ​

  • Startdatum: in overleg of bij voldoende belangstelling
  • Tijdsduur: 2 à 2,5 uur
  • Locatie: Hartje Weert of elders
  • Kosten: € 250 p.p.
  • Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk

Twijfel je of mindfulness iets voor jou is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen?
Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

Aanmelden of meer informatie?

Vul dan het formulier in. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie terug.

Scroll naar top