Mindfulness Studio Weert en Breda  |  06 510 889 44  |  info@sveavita.nl

Mindfulness

en narcisme

  • Home
  • Mindfulness
  • Mindfulness en narcisme

Mindfulness en omgaan met narcisme

Narcisme heeft veel impact op de naasten

Mindfulness kan voor mensen die ontdekken het doelwit van narcisme te zijn, zeer helpend zijn. Het is schokkend er – vaak na geruime tijd pas – achter te komen dat één van je directe naasten een persoonlijkheidsstoornis heeft en dat dit een behoorlijke impact op jouw eigen leven heeft (gehad).

Mindfulness training en narcisme

Als je te maken hebt met een narcist, voel je je vaak eenzaam en machteloos

SveaVita biedt het originele 8-weekse mindfulnessprogramma (MBSR – mindfulness-based stress reduction) ook specifiek aan deze doelgroep aan en ik leg je graag uit waarom. Mensen die te maken hebben met narcistische mishandeling voelen zich na hun 'ontdekking' eenzaam en machteloos.

Mindfulness en narcisme

Ook met een narcist om je heen, kun je leven in eigen hand houden

Kennis van narcisme en inzicht in de motieven en patronen zijn dan erg helpend in het herstelproces. Puzzelstukjes beginnen op zijn plaats te vallen en je stelt jezelf mogelijk de vraag waar je zelfgevoel gebleven is. In dit herstelproces is het vervolgens dan ook van groot belang weer met jezelf in verbinding te komen en juist hierbij kan mindfulness je behulpzaam zijn.

Met de 8-weekse mindfulnesstraining raak je (weer) vertrouwd met je eigen gedachten, gevoelens en gewaarwordingen in het lichaam. Dit is ook nodig om je leven (weer) in eigen hand te kunnen nemen en houden. Weer vanuit verbinding met jezelf met anderen in verbinding staan. Dit brengt met zich mee dat je je ook anders tot de narcist kunt gaan verhouden.

„Je kunt de golven niet stoppen,

maar je kunt wel leren surfen“

Jon Kabat-Zinn

Narcisme is moeilijk bespreekbaar

Een training met lotgenoten kan ondersteunend zijn

Wat je meemaakt is maar met een zeer beperkt aantal mensen bespreekbaar. De narcist gedraagt zich in het openbaar vaak zo voorbeeldig dat je grote kans loopt gewoonweg ongeloofwaardig over te komen. Zeker als het om een zogenaamde verborgen narcist gaat. En dat kun je mensen ook niet eens kwalijk nemen. Je bent er immers vaak zelf ook pas (heel) laat achtergekomen.

Bovendien is het zo dat als iemand zelf niet met narcisme in aanraking is geweest, het bijzonder moeilijk voor te stellen is wat dit werkelijk betekent. En juist daarom kan het deelnemen aan een mindfulnesstraining met lotgenoten enorm ondersteunend zijn.

Data en locatie
Mindfulness en omgaan met narcisme

  • Locatie: Weert
  • Data: in onderling overleg af te spreken bij voldoende deelname
  • Tijdsduur: 2,5 uur
  • Kosten: € 175,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor werkgevers
  • Inclusief: werkboek en geluidsbestanden

Informatie en info

Mindfulness en narcisme

Voor meer inhoudelijke informatie over de algemene mindfulnesstraining: klik hier. Uiteraard ben ik graag bereid je hierover ook zelf nader te informeren. Er vindt overigens altijd een vrijblijvende intake/persoonlijke kennismaking plaats voorafgaand aan deze training. Voor contactgegevens: klik hier.

Aandachttraining Weert
Mindfulness en narcisme

Twijfel je of mindfulness iets voor jou is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulness cursus iets voor jou is? Zou je graag in het kort willen ervaren wat mindfulness is en mogelijk voor je kan betekenen?
Woon dan een Workshop in Vogelvlucht Mindfulness bij. Je hebt dan ook ruim de tijd om al je vragen beantwoord te zien. Van harte uitgenodigd!

 

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hiernaast in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Privacy Zeker

Vaak vergoeding zorgverzekeraar mogelijk!