Mindfulness en narcisme

Mindfulness en omgaan met narcisme

mindfulness narcismeMindfulness kan voor mensen die ontdekken het doelwit van narcisme te zijn, zeer helpend zijn. Het is schokkend er – vaak na geruime tijd pas – achter te komen dat één van je directe naasten een persoonlijkheidsstoornis heeft en dat dit een behoorlijke impact op jouw eigen leven heeft (gehad).

Mindfulness en narcisme

Kennis van narcisme en inzicht in de motieven en patronen zijn dan erg helpend in het herstelproces. Puzzelstukjes beginnen op zijn plaats te vallen en je stelt jezelf mogelijk de vraag waar je zelfgevoel gebleven is. In dit herstelproces is het vervolgens dan ook van groot belang weer met jezelf in verbinding te komen en juist hierbij kan mindfulness je behulpzaam zijn. Met de 8-weekse mindfulnesstraining raak je (weer) vertrouwd met je eigen gedachten, gevoelens en gewaarwordingen in het lichaam. Dit is ook nodig om je leven (weer) in eigen hand te kunnen nemen en houden. Weer vanuit verbinding met jezelf met anderen in verbinding staan. Dit brengt met zich mee dat je je ook anders tot de narcist kunt gaan verhouden.

Mindfulness training en narcisme

SveaVita biedt het originele 8-weekse mindfulnessprogramma (MBSR – mindfulness-based stress reduction) ook specifiek aan deze doelgroep aan en ik leg je graag uit waarom. Mensen die te maken hebben met narcistische mishandeling voelen zich na hun 'ontdekking' eenzaam en machteloos.

Narcisme is moeilijk bespreekbaar

Wat je meemaakt is maar met een zeer beperkt aantal mensen bespreekbaar. De narcist gedraagt zich in het openbaar vaak zo voorbeeldig dat je grote kans loopt gewoonweg ongeloofwaardig over te komen. Zeker als het om een zogenaamde verborgen narcist gaat. En dat kun je mensen ook niet eens kwalijk nemen. Je bent er immers vaak zelf ook pas (heel) laat achtergekomen. Bovendien is het zo dat als iemand zelf niet met narcisme in aanraking is geweest, het bijzonder moeilijk voor te stellen is wat dit werkelijk betekent. En juist daarom kan het deelnemen aan een mindfulnesstraining met lotgenoten enorm ondersteunend zijn.

Informatie en info mindfulness narcisme

Voor meer inhoudelijke informatie over de mindfulnesstraining: klik hier. Uiteraard ben ik graag bereid je hierover ook zelf nader te informeren. Er vindt overigens altijd een vrijblijvende intake/persoonlijke kennismaking plaats voorafgaand aan deze training. Voor contactgegevens: klik hier.

Praktische info mindfulnesstraining en omgaan met narcisme

De trainer is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen) in de hoogste categorie; categorie 1. Hierdoor is het vaak mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding van de zorgverzekeraar te krijgen voor de trainingskosten. Wij kunnen je hierover verder informeren.

De eerstvolgende mindfulnesstraining voor mensen die te maken hebben met narcisme start te Weert op (datum volgt). De training telt 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur; steeds op zaterdag van 10.15 tot 12.45 uur. De locatie is zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar. Warm Welkom!

Aanvraagformulier

Stuur een kopie naar mijn eigen email adres