Mindfulness en narcisme

Mindfulness en omgaan met narcisme

Narcisme heeft impact op de naasten

Mindfulness kan voor mensen die ontdekken met narcisme te maken te hebben, zeer helpend zijn. Het is schokkend er – vaak na geruime tijd pas – achter te komen dat één van je directe naasten deze persoonlijkheidsstoornis heeft en dat dit een behoorlijke impact op jouw eigen leven heeft (gehad).

Mindfulness training en narcisme

Voor & met jezelf en toch samen

SveaVita biedt het originele 8-weekse mindfulnessprogramma (MBSR – mindfulness-based stress reduction) plus stiltebijeenkomst ook specifiek aan deze doelgroep aan. Het gaat hier niet om therapie en het is ook beslist geen praatgroep. Dit neemt niet weg dat het ondersteunend kan zijn deze training met lotgenoten te doen. Mensen die met narcistisch misbruik te maken hebben (gehad), voelen zich na hun ‘ontdekking’ immers vaak eenzaam en machteloos.

Mindfulness en narcisme

Je eigen leven - in eigen hand

Kennis van narcisme en inzicht in de motieven en patronen zijn bijzonder helpend in het herstelproces. Hier begint het ook mee. Puzzelstukjes beginnen op zijn plaats te vallen en je stelt jezelf mogelijk de vraag waar je zelfgevoel gebleven is. In dit herstelproces is het vervolgens van belang weer met jezelf in verbinding te komen en juist hierbij kan mindfulness je behulpzaam zijn.

Met de 8-weekse mindfulnesstraining raak je (weer) vertrouwd met je eigen gedachten, gevoelens en gewaarwordingen in het lichaam. Dit is ook nodig om je leven (weer) in eigen hand te kunnen nemen en houden. Weer vanuit verbinding met jezelf met anderen in verbinding staan. Dit brengt met zich mee dat je je ook anders tot de narcist kunt gaan verhouden.

narcisme beter worden weert
narcistisch misbruik mindfulness

Narcisme is moeilijk bespreekbaar

En het gaat echt niet zomaar over...

Wat je meemaakt is maar met een zeer beperkt aantal mensen bespreekbaar. De narcist gedraagt zich in het openbaar vaak zo voorbeeldig dat je grote kans loopt gewoonweg ongeloofwaardig over te komen. Zeker als het om een zogenaamde verborgen narcist gaat. En dat kun je mensen eigenlijk ook niet eens kwalijk nemen. Je bent er immers vaak zelf ook pas (heel) laat achtergekomen.

Daarbij komt, dat als iemand zelf narcisme niet van dichtbij kent, het erg moeilijk voor te stellen is wat dit werkelijk betekent. En juist daarom kan een mindfulnesstraining met lotgenoten enorm ondersteunend zijn.

Data en locatie Mindfulness en omgaan met narcisme

  • Startdatum: spontaan bij voldoende aanmeldingen; dus meld je!
  • 9 bijeenkomsten op zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur
  • Locatie: Cwartier, Beekstraat 54 te Weert. Op 10 minuten loopafstand van NS Intercity station Weert en ruime parking naast pand aanwezig.
  • Kosten: € 345 incl. werkboek, geluidsbestanden en verzorgde stiltedag
  • Vaak vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk

Informatie

Mindfulness en narcisme

Voor meer inhoudelijke informatie over de algemene mindfulnesstraining: klik hier. Uiteraard ben ik graag bereid je hierover ook zelf nader te informeren. Er vindt overigens altijd een vrijblijvende intake/persoonlijke kennismaking plaats voorafgaand aan deze training. Voor contactgegevens: klik hier.

Twijfel je of mindfulness iets voor jou is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen?
Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

Aanmelden of meer informatie?

Vul dan het formulier in. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie terug.

Scroll naar top