Mindfulness & Eten training

Zelfacceptatie en mindfulness

Deze mindfulness training is speciaal gericht op het omgaan met eetgewoonten, voeding en beweging. Ook het aspect zelfacceptatie komt bij deze training aan bod. We werken en leven vaak (deels) op de automatische piloot. Dit geldt ook voor eten. Helemaal in gedachten eet je ongemerkt vaak meer dan je van plan was of goed voor je is. Daarnaast is het zo dat gedachten en gevoelens een grote invloed kunnen hebben op het eetgedrag van mensen. We spreken dan van emotie-eten. Hiervan kan sprake zijn indien we bijvoorbeeld stress ervaren.

Minder eten, meer bewegen?
Ga voor een duurzaam resultaat!

De adviezen om minder en/of gezonder te gaan eten en meer te bewegen leiden vaak niet tot een gezonde leefstijil die ook op de lange termijn vol te houden is. De oorzaak wordt dan immers niet aangepakt. Voor een duurzaam resultaat biedt SveaVita de mindfulness & eten training in Breda en Weert aan.
Met mindfulness draait het om opmerkzaamheid. Aandacht hebben voor wat er zich hier en nu afspeelt. Door stil te staan bij wat er zich op dit moment voordoet, ontstaat er keuzevrijheid. Het gaat hier om een vaardigheid die je kunt leren. Je bepaalt voortaan zelf wat je wel of niet wilt eten. Je bewust zijn van wat er gebeurt en je bewust worden van de keuzes die je hebt: het zijn gouden momenten!

Immers, gewoonten – waaronder eetgewoonten – kunnen zo worden doorbroken. De leuze “als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” hoeft niet langer op te gaan. Met deze mindfulness & eten training worden gedachten en gevoelens niet langer vermeden of onderdrukt, maar juist (h)erkend en geaccepteerd. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam en gaat onderzoeken hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kunt krijgen. Naar deze aanpak is al veel (wetenschappelijk) onderzoek gedaan en deze wordt steeds vaker – en met succes – toegepast. Nu ook in Breda en Weert.

Iets voor jou? Niet alleen in groep, maar ook individueel mogelijk.

 Training
Mindfulness & eten training
(gebaseerd op 8-weekse MBSR/Stressreductie training)
Locaties
Cwartier te Weert
en
Het Klooster Breda
Kosten en bijzonderheden
€ 300,- incl. btw
Indien werkgever betaalt excl. btw
Inclusief werkboek en geluidsbestanden
Veelal (deels) vergoeding door verzekeraar mogelijk
Training is niet bedoeld voor mensen met een eetstoornis
Data: bekendmaking volgt z.s.m.
Aanvang: 19.15 - 21.45 uur

Raadpleeg hier de volledige agenda.

Aanmelden of meer informatie?

Vul het aanvraagformulier hieronder in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Aanvraagformulier

Stuur een kopie naar mijn eigen email adres