Wat is mindfulness?

Mindfulness is een vaardigheid die je kan trainen

Mindfulness staat volop in de belangstelling momenteel, maar wat is mindfulness nu eigenlijk?

Welnu, bij mindfulness draait het vooral om opmerkzaamheid of aandacht. Aandacht voor wat er op dit specifieke moment is of speelt en zonder er direct een oordeel over te hebben. Vanuit een vriendelijke houding observeren wat er is. Dit is een vaardigheid die je kunt trainen.

Een vaardigheid die je helpt beter of anders om te gaan met ‘weersomstandigheden’ in je leven als stress, chronische pijn of ander ongemak.

beste mindfulness training breda
mindfulness studio weert

Aandachttraining, sta bewuster in het leven

Met een mindfulness training of aandachttraining train je jouw brein zodanig dat je bewuster in het leven komt te staan. Ook leer je jezelf en je automatische (stress)patronen beter kennen.

Door uit de automatische piloot te stappen en eens te kijken naar wat er daadwerkelijk is, ontstaat er keuzevrijheid. Daardoor is het mogelijk negatieve spiralen te doorbreken. Je hebt immers lang niet altijd invloed op de gebeurtenissen die zich in je leven voordoen, maar je kunt vaak wel zelf bepalen hoe hiermee om te gaan.

Kortom: je ontwikkelt vaardigheden en ontdekt praktische tools om met meer ontspanning, innerlijke rust en zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan.

Stressreductie- en ontspanningsprogramma

Jon Kabat-Zinn, die het originele stressreductie- en ontspanningsprogramma van acht weken (MBSR) ontwikkelde, zegt hier zelf heel treffend over:

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.”

En niet onbelangrijk: dat het werkt is nog wetenschappelijk bewezen ook! Mindfulness kan helend zijn voor mensen die veel piekeren, last hebben van stress of een burn-out. Mindfulness heeft een bewezen gunstig effect op lichaam en geest.

beste mindfulnesstrainer weert

Mindfulness helpt je

  • Bewuster in het leven te staan
  • Naar hoofd & hart te luisteren
  • Meer rust, ruimte en ontspanning te ervaren
  • Meer met jezelf in verbinding te komen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt
  • Beter om te gaan met lastige emoties en stress gerelateerde klachten
  • Bewust(er) keuzes te maken

Twijfel je of mindfulness iets voor jou is?

Weet je nog niet zeker of een mindfulnesscursus iets voor je is? Wil je er eerst iets meer over weten en ook eens ervaren wat mindfulness met je kan doen en voor je kan betekenen?
Woon dan een Workshop Mindfulness bij. Er is dan ook alle ruimte voor het stellen van vragen. Van harte uitgenodigd!

Scroll naar top