Natuurwandeling

Natuurgids

De natuur zit vol verhalen. Je hoeft je er maar voor open te stellen om ze bij je binnen te laten komen. Ben je benieuwd naar wat er allemaal bij jou in de buurt leeft? Je leest er ongetwijfeld over in een natuurgids, maar je kunt er ook voor kiezen met een natuurgids op stap te gaan. Samen leren, beleven en ervaren. Met hoofd, hart en handen en niet te vergeten: de zintuigen. De natuur is er voor iedereen. Je hoeft ze maar op te merken. Ieder op zijn of haar manier. Online en/of offline.

mindful wandelen in natuur weert

Bewonderen & verwonderen

Ik voel me een bofkont in Weert te wonen. Weert werd in 2012 uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland, in 2013 tot Groenste stad van Europa en in 2014 tot Groenste regio van de wereld. Hoe mooi is dat.

Diverse prachtige natuurgebieden in de directe omgeving: De IJzeren Man, De Krang en het Weerterbos om maar eens iets te noemen. En wat te denken van de Boshoverheide met een redelijk bewaard gebleven urnenveld uit de late bronstijd…

Natuurlijk Weert

Weert maakt deel uit van GrensPark Kempen~Broek, een grensoverschrijdend natuurpark van maar liefst 25.000 ha.
Een fraai grootschalig en divers natuurgebied. Een mooie mix van nat & droog gebied, open & gesloten vlakten en natuur & cultuur. En laat één van de Weerter natuurgebieden – De IJzeren Man – nu ook nog eens een miniatuur van GrensPark Kempen~Broek zijn!

Tel daarbij op de peelvennen waarvan enkel in de omgeving van Weert en de Limburgs-Brabantse grens nog sprake is en het kan bijna niet anders of je nieuwsgierigheid is gewekt.

natuurwandeling in weert

Op pad met een natuurgids

Kijk in de agenda of er een natuurwandeling in de planning staat. Neem ook gerust contact met me op als je een natuurgids zoekt voor de groep waarmee je op stap wilt gaan. Samen maken we er een leuke uitstap van. Voor familie, vriendenkring, bedrijf of vereniging.

Meld je ook als je de natuur wilt ervaren, maar de mogelijkheden daartoe beperkt zijn. Ik denk dan graag met je mee en probeer – indien ook maar enigszins mogelijk – te verbinden.

Aanmelden of meer informatie?

Vul dan het formulier in. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie terug.

Scroll naar top