Over SveaVita Mindfulness

Mindfulnesstrainer te Weert en Breda

Irma de Bont

irma de bont mindfulness trainerUiteraard stel ik me hier graag even aan je voor. Ik ben een gecertificeerde en ervaren mindfulnesstrainer (categorie 1, hoogste categorie) en tevens mindfulness@workplace trainer.
Het is mijn passie om mensen te begeleiden op hun weg om met open ogen en open hart in het leven proberen te staan. Vanuit verbinding met jezelf in verbinding met anderen staan. Ik heb zelf gezien en ervaren dat als je niet verbonden bent met jezelf, je niet echt of succesvol verbonden kunt zijn met anderen.Graag help ik mensen op rustige, duidelijke en respectvolle wijze een beetje op weg om zichzelf te (her)vinden in perioden waarin zij stress, chronische pijn of ander ongemak ervaren.

Mindfulnesstrainingen, workshops en mindfulness meditatiebijeenkomsten te Weert

Sinds een aantal jaren breng ik mensen vooral met zichzelf in verbinding. Dit doe ik door het geven van mindfulnesstrainingen. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik op zelfstandige basis als mindfulnesstrainer vanuit Weert, de Groenste Regio van de Wereld, kan en mag werken. Met SveaVita, Mindfulness Studio Weert ben ik gevestigd in het Cwartier - Unit 326.

Ik nodig je uit om op deze locatie hier in Weert een kijkje te nemen, sfeer te proeven en persoonlijk kennis met mij te maken. Graag wel een berichtje of telefoontje vooraf. Ik ben nl. ook op andere locaties werkzaam.

Mindfulnesstrainingen en workshops te Breda

Verder verzorg ik trainingen en workshops in de gezellige en Bourgonische stad Breda. In mijn geboortestad geef ik mindfulness- en compassietrainingen aan groepen, individuen en maatjes in het prachtige Klooster aan de Schorsmolenstraat 13 te Breda.

En verder persoonlijk over mij

Ik ben geboren (1962) en getogen in het Brabantse Breda, werkte enkele jaren in Den Haag en verhuisde op 23-jarige leeftijd naar Limburg. Tegenwoordig woon en werk ik dus met veel plezier in Weert: toegangspoort naar zowel Brabant als Limburg. Mooier kan niet.

Als recreatief fietser trap ik ook heel wat kilometertjes weg in Weert en omgeving. Een prima voorbereiding voor de vakantiefietstochten die mijn man en ik in Zweden maken. Samen fietsten wij, in deeltijd, de Sverigeleden (een Zweeds fietsroutenetwerk van zo’n 7.000 km). Deze tocht begon in juli 2008 en eindigde in augustus 2015 in de Zweedse Alpen. Ik ben bezig om een boek te maken over deze indrukwekkende pelgrimstocht.

Ook studeer ik graag en zit ik dus nogal eens met mijn neus in de boeken. Verder geniet ik ook heel erg van de contacten met mijn familie, vrienden en hou ik van wandelen.

Het is mijn passie er een zeer bescheiden bijdrage aan proberen te leveren dat Breda en Weert de eerste Blue Zones in Nederland worden. Een Blue Zone is een regio waar mensen bovengemiddeld ouder worden en zich tegelijkertijd gezond & gelukkig voelen.

Belangrijk voor jou i.v.m. mogelijke vergoedingen van zorgverzekeraar voor mindfulness! Irma van SveaVita is aangesloten bij:

  • Vereniging voor mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN); categorie 1; hoogste categorie
  • Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)
  • Vereniging voor Mindfulness (VVM)

Neem gerust vrijblijvend contact met me op als je meer wilt weten.

Opleidingen

-    Post-HBO Mindful Self-Compassion Teacher in Training (2016-2018)
-    Post-HBO Trainersopleiding mindfulness (MBSR) aan het Instituut v Mindfulness
-    Post-HBO Basisopleiding mindfulnesstrainer, SeeTrue Maastricht
-    HBO Bachelor Communicatie / European Studies

Specialisaties, bijscholingen, retraites

-    5 Day Silent Mindfulness & Self-Compassion Retreat at Bangor University,
     Centre for Mindfulness Research and Practice
-    Trainersspecialisatie: Mindfulness in Communicatie met David Dewulf
-    8-daagse Vipassana meditatieretraite te Cadzand met Frits Koster
-    Trainersspecialisatie: Mindfulness & Omgaan met verlies met Mieke Ankersmid
-    Trainersspecialisatie: Mindfulness@workplace met Marina Grazier & Juliet Adams
      van The Mindfulness Exchange | Oxford University’s Mindfulness Centre
-    Trainersspecialisatie: Mindfulness & Ouderen met F. Warmenhoven & L. Schipper
-    Post-HBO Uit de ban van emotie-eten met Joanna Kortink en Greta Noordenbos
-    Opleiding (natuur)voedingsconsulent