Vergoeding door zorgverzekeraar

Wordt een mindfulness training vergoed?

Steeds vaker vergoedt de zorgverzekeraar vanuit een aanvullend pakket de kosten voor deelname aan een mindfulnesstraining op jaarbasis geheel of gedeeltelijk.

Hiervoor dient de trainer dan wel bij de beroepsvereniging mindfulness (VMBN) te zijn aangesloten en gecertificeerd in de hoogste categorie (categorie 1).

De trainer van SveaVita is lid van de VMBN en categorie 1 gecertificeerd. Soms vraagt de zorgverzekeraar tevens om een verwijsbrief van de huisarts.

Na afloop van de training ontvang je van SveaVita de factuur die je dan zelf – evt. vergezeld van een verwijsbrief – ter declaratie aan de zorgverzekeraar kunt voorleggen. Je ontvangt de factuur dus pas achteraf, omdat de zorgverzekeraar doorgaans alleen declaraties na afronding van de training in behandeling neemt.

Wat jouw zorgverzekeraar mogelijk voor jou kan betekenen, vind je in de Zorgwijzer terug.
Dit neemt niet weg dat ik je adviseer daarnaast sowieso ook navraag bij de zorgverzekeraar zelf te doen. Om misverstanden te voorkomen.

Verder is het nog goed om te weten dat werkgevers ook vaak bereid zijn tot een tegemoetkoming in de kosten van een mindfulness cursus. Wellicht vanuit een opleidingspotje of anderszins. Mogelijk ook de moeite van het informeren waard.

Scroll naar top