Wandelgroep

Waarom wandelen?

Er zijn veel (goede) redenen te bedenken om te gaan wandelen. Je wilt bijvoorbeeld aan je gezondheid werken of afvallen. Mogelijk wandel je ter voorbereiding op evenementen als 4-daagsen of prestatietochten.

Of je wilt al wandelend aan je conditie werken. Je op twee voeten voortbewegen, draagt namelijk bij aan kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen.

En laat het ook nog eens lekker laagdrempelig, laag blessuregevoelig en gezellig zijn ook. Dit laatste vooral in groep. Je hoeft je wandelschoenen maar aan te trekken en naar buiten te stappen! Loop je mee?

wandelclub weert
wandelgroep weert

Samen op pad

Je kunt er alleen, met een maatje of met een groepje op uitgaan. Net wat bij je past. Of in een combi. Met een groepje lopen is fijn. Het is gezellig en er gaat een stimulerende werking van uit.

In groep op stap gaan met een wandelbegeleider is bovendien ook gewoon lekker makkelijk. Je hoeft niet persé na te denken over de route en andere organisatorische of veiligheidszaken. Spreekt het je aan? Wat let je?!

Wandelgroepje Weert e.o.

Zelf begeleid ik iedere week een wandelgroep in Weert en omgeving. Weert is een prachtige, groene stad. Zo is het er fijn vertoeven in De IJzeren Man, Weerterbos en De Krang om maar eens iets te noemen.

Nu we met corona te maken hebben, ligt deze activiteit voorlopig even stil. Indien dit weer opstart, lees je hierover weer op deze website.

Zijn er vragen, verneem ik ze uiteraard ook graag.

wandelen in weert op zondag
Wandelgroep weert zondag

Positieve effecten

Ook de gunstige effecten van wandelen ervaren? Al wandelend werken aan uithoudingsvermogen, spierversterking, vetverbranding en vitamine D aanmaak. Terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan stressreductie, betere coördinatie en gezonde nachtrust. Dat lopen goed is voor hart en bloedvaten wist je waarschijnlijk al, maar dat het je scherper en minder snel vergeetachtig kan maken ook? Het doet dus zelfs iets met je hersenen.

Trouwens… niks mis mee om mee te doen omdat je het gewoon leuk vindt hoor. Welkom!

Scroll naar top